SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

A Google fordítóját használja az Origo?

2015. március 30. - Tony DiNozzo

origo_van_gaal.gifHazánk legolvasottabb netes híroldala, a remek Origo, igyekezett kihasználni, hogy az ország focilázban ég, és arcunkba tolt tegnap egy kis sportbulvárt. A cikkből kiderül, hogy az egykori aranylabdás Sztoicskov szerint Louis van Gaal egy söpredék, mégpedig azért, mert a holland „gonoszkodott” Sztoicskov feleségével. Igen, „gonoszkodott” – legalábbis az Origo újságírója szerint. Gondolhatnánk, hogy most egykori ovis élményekről, netán 18 pluszos eseményekről lesz szó, de szerencsére egyik sem. Ami viszont igazán 18+, az az a színvonaltalanság, ahogyan ezt a cikket sikerült összehozni. Ennél néha még a Google Translate is értelmesebb mondatokat tud kreálni.

Csak néhány példa:

Sztoicskov 1990-től öt idényen át játszott a Barcelonában, majd egy év parmai kitérő után még szezont lehúzott Katalóniában.

"1998-ban miatta távoztam a Barcelonában, ez egyértelmű" - tette hozzá a még most is dühös Van Gaal.

Azon kívül, hogy itt sikerült a nevet felcserélni (valójában Sztoicskov az, aki még mindig dühös), szívesen megnéznénk, hogy milyen is az, amikor az emberfia „távozik a Barcelonában”.

A záró gondolatokat pedig a teljes homály fedi:

"Több volt egy puszta tolmácsnál - magyarázta. - Már akkor is edző volt, méghozzá a saját jogán, mégsem gondolta sosem, hogy többet érne az akkori edzőnél, Sir Bobby Robsonnál. Mourinho mindent értett - a mi csapatunkat és az ellenfeleket is."

Az említett cikk vasárnap (03.29. 18:30-kor) jelent meg, de még ma reggelre (03.30. 9:00) sem sikerült javítani. Emellett talán máskor érdemes lenne megosztani az olvasókkal a cikk eredeti forrását is. Tisztelet origós srácok, lányok, akik naponta törlitek lábatokat a közmédiába! Néha nézzétek meg azt is, hogy nektek mit sikerül összehozni.

Az ítélet: SZÉGYEN VAGY, ORIGO!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr877319480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása