SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Szövetségben Simicska és a Népszabadság - avagy pénzért mindent

2016. március 02. - Tony DiNozzo

image.pngIsmét Simicska Lajos virít a Népszabadság címlapján. A milliárdos vállalkozó most épp azt próbálja bizonygatni a lelkes olvasóknak, hogy neki aztán az égvilágon semmi köze nincs Vona Gáborhoz és pártjához.

A G-nap óta tudjuk, hogy Simicska Lajos kész segíteni a kormányfő leváltásában érdekelt szereplőket, és azt is, hogy ezek a szereplők a Jobbik holdudvara körül találhatóak. Láthatjuk ennek jeleit nap mint nap a Hír TV híradójában és a Magyar Nemzet hasábjain, ahol csak úgy özönlenek a Jobbikról szóló, vezető hírek. De ott van még a Vona-Simicska találkozó, vagy a Jobbiknak kiadott olcsó plakáthelyek története is. (Az Index arról írt, Rig Lajosnak például a tapolcai időközi választási kampányban annyi plakátja volt, mint a Fidesznek és a szocialistáknak együttvéve.)

A történet kezd szépen összeállni, nem csoda tehát, hogy Simicska úgy érzi, cáfolnia kell az együttműködésről szóló találgatásokat. A kérdés az, hogy ezt miért a Népszabadság címlapján teszi? Új keletű lenne az együttműködés? Nem éppen. Összeszedtünk erre néhány bizonyítékot:

nsz1.PNG

nsz2.PNG

A fenti válogatás az elmúlt két év termése. Úgy tűnik, Lajos a Közgépes hirdetésekért cserébe cikkeket írat a Népszabadságban: saját magáról, a Közgépről, a ClassFM-ről, a Vona Gáborral való kapcsolatáról.

A nagy kedvencünk mégis az Szolnok-Szajol vasútvonalon található vasúti híd felújításáról szóló cikk volt, amelyben olyan mondatok hangoztak el, mint:

„A legfontosabb az, hogy a három darab, száz méter hosszú, négy forgalmi sáv szélességű hídelem helyére tolására Magyarországon egyelőre kizárólag Simicska Lajos cége képes.”

„Felépítette, majd két nap alatt a helyére tolta és lecserélte a Szolnok-Szajol-vasútvonal Tisza-hídját a Közgép Zrt. Ez óriási szakmai bravúr.”

A fenti mondatokat olvasva némi önellentmondást érezhetünk. Ha jól emlékszünk, a Simicska-féle balhé előtt a baloldal minden héten felháborodott azon, hogy Simicska vagy Nyerges cégei nyerték a közbeszerzéseket. A baloldali narratíva akkor az volt, hogy a Közgép a kormány megrendelései nélkül nem tudná felvenni a versenyt más piaci versenyzőkkel, és a milliárdos megrendelések csupán a Simicska-Orbán barátságnak köszönhetőek. Vajon az iménti mondatok összeegyeztethetőek a G-nap előtti baloldali elvekkel? Véleményünk szerint nem, de ez a kommunistáknál baloldalon nem különösebben meglepő. Hiszen mint tudjuk; elveik, értékeik nincsenek, ha pedig pár millióért cserébe az ellenkezőjét kell harsogniuk korábbi álláspontjuknak, önként és dalolva teszik ezt meg.

Hatalmas SZÉGYEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr58434890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása