SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Szánalmas manipuláció a Simindex-féle gazdasági oldalon

2017. május 11. - Tony DiNozzo

wtf_trump.pngA szebb napokat látott napi.hu szerzője, Papp Zsolt, a jövő évi adóváltozásokat úgy értelmezi, hogy növekednek a lakossági adóterhek, és ezt a megállapítást emeli ki első helyen a cikkében. Legyünk jóhiszeműek, és tegyük fel, hogy Papp Zsoltot erre a simicskista szerkesztője kényszerítette, és az a bizonyos gerinc egzisztenciális félelem miatt hajlott így meg. Mert ugye az sokkal kínosabb lenne, ha egy magát gazdasági újságírónak láttató személyről kiderülne, hogy szándékosan hazudik, ferdít és manipulál.

Az adóváltozásokról szóló cikk az indexen és a napi.hu-n is címoldalon szerepel. Az emberek túlnyomó többsége pedig köztudottan nem olvassa el a cikkeket, csak a címeket és a leadeket nézi át, hogy nagyjából képben legyen. Az indexen például naponta több százezer olyan olvasó lehet, aki legfeljebb egy cikket olvas el, emellett pedig csak átfutja a nyitó oldalt. Ezeknek az embereknek a megtévesztésére szolgál az a manipulációs technika, hogy a cím alatti kis összefoglalóba, az úgynevezett leadbe félreérthető, manipulatív mondatokat írnak.

Köztudott, hogy jövőre a legfontosabb változás a vállalatok által fizetett járulék – pontosabban a szocho – csökkenése lesz, de a lakosságot közvetlenül érintő adók, mint a hal áfája és az internet áfája is csökkennek. A napi.hu újságírója viszont pont ennek az ellenkezőjét sugallja a cikkében: „Növekvő lakossági adóterhek, jelentősen mérséklődő vállalati adóbefizetések, ezer milliárd forintot közelítő adókedvezmények – ez jellemzi röviden a kormányzat adópolitikáját.” Ez szánalmas manipuláció. Úgy is mondhatnánk, hogy csicska-újságírás.

Persze, a cikk végén Papp Zsolt is felfedi, hogy miből vezette le a „növekvő lakossági adóterheket.” Maga is leírja, hogy „a növekedés a jövedelemadóknál a béremelésekből, a fogyasztási adóknál a fehéredésből és a magasabb jövedelméből származnak.” Az állam bevételei tehát azért nőnek, mert nőnek a fizetések és a munkaadók bejelentik a dolgozóikat a törvényeknek megfelelően. Mindeközben a lakosság terhei – az adók kulcsai – nem változnak.

Simicska és Soros portáljai – az Index és a 444 – már akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. A valósággal nem tudnak mit kezdeni, marad az álhírgyártás és a manipuláció. Figyelem, FAKE NEWS!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr2012497957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.11. 14:22:13

Te egy ritka nagy barom vagy, kedves poszter.
Gondolom, a fideSS maffia tart el, onnan ez a sok ész is.

2017.05.11. 14:23:43

@hullajelölt88: ez akkor is igaz, ha egy hírcsárda2-t írsz...
süti beállítások módosítása