SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

A 24.hu idióta újságírója nem tudja mi a különbség az EU belső és külső határai között

2016. április 19. - Tony DiNozzo

tr.jpg

A 24.hu-nál még mindig idióták dolgoznak. Tavaly szeptemberben már kiosztottunk ebben a szerkesztőségben egy „legkreténebb újságíró címet”, de úgy tűnik, mindez nem volt elég. Amíg azonban a kretén szó szinonimáján gondolkodunk – olyanon, ami méltó is egyben Tóth Richárd kollégához -, nézzük csak, mit is sikerült produkálnia a bevándorlás-schengeni övezet-miniszterelnök kontra intelligencia vetélkedőben.

Richárd egy müncheni gazdaságkutató intézet, az ifo Institut für Wirtschaftsforschung elemzésére hivatkozva állítja, hogy a minden személyre kiterjedő határellenőrzés a teljes schengeni övezeten belül az árukereskedelmi forgalmat 147,4 milliárd euróval, a szolgáltatások forgalmát 69,4 milliárd euróval vetné vissza.

Később, hivatkozva a gazdaságkutató igazgatója által mondottakra, leírja, hogy ez csupán töredéke lenne egy ellenőrizetlen tömeges bevándorlás költségeinek. A költségeket természetesen - precíz munkát végző újságíró lévén – szépen elhallgatja.

Elfelejti megemlíteni, hogy ha csak a magyar példából indulunk ki, egy befogadó állomáson tartózkodó menekültre napi 4300 forintot kell költenie a magyar államnak, ami arányaiban magasabb a minimálbér napi összegénél. Egy bevándorlóra havi 130 ezer forintot kell költenie az országnak.

Az OECD előzetes jelentése szerint is megduplázódott az elmúlt évben menekültekre költött összeg. 2015-ben a leggazdagabb országok 131,6 milliárd dollárt szántak segélyekre, ebből 12 milliárd ment el a saját határokon belüli segítségnyújtásra – ez a szám 2014-ben 6,6 milliárd dollár volt. Érdemes ezt is hozzászámolni a fent említett költségekhez.

A szerző azt is elhallgatja, hogy mivel a nyugati országok lefölöznék a képzettebb, értékesebb munkaerőt, így más tagállamoknak – nekünk is – szakképzetlen emberek tömegeit kellene befogadnia. A bevándorlók képzése fejenként akár 1 millió forint terhet jelentene a költségvetésnek. Vagyis az alacsony képzettségű bevándorlók tömeges megjelenése hazánkban a legrosszabbul kereső magyarok munkahelyeit veszélyeztetné.

De ami igazán felháborító, és – főleg politológusként – óriási tudatlanságról tesz tanúbizonyságot, az az, hogy a cikkben ezt követően idézi a miniszterelnök tízpontos akciótervét, mintha Orbán javaslata a belső határok ellenőrzéséről szólna. Nem tudni, hogy Tóth Richi tényleg ennyire ostoba-e, vagy direkt nézi hülyének a magyar embereket akkor, amikor egy lapon említi a külső határok védelmét a belső határok ellenőrzésével. Mindenesetre a fővárosi újságíró körökben prolioldalnak csúfolt 24.hu munkatársai ezután elmehetnek a sunyiba. Vagy legalább elolvashatnának egy tankönyvet, ha már az újságírók iskolájában nem sikerült.

De ez még nem minden. Richárd barátunk magas fokú intelligenciája mellé párosul még némi tapintatosság is, amikor tumblr oldalán a terrorizmussal poénkodik. Ugye ő az a fajta elvtelen újságíró, aki lefasisztázza a kormányt a korlátlan bevándorlás ellenzése, és végső soron a magyar családok védelme miatt. Aki gyűlöletkampánynak nevezi a kormányzati plakátkampányt, és aki emellett politikai haszonszerzés céljából a menekültek támogatása és befogadása mellett érvel. Aki cikkeket ír minden terrortámadás után arról, hogy ez van, ezt kell most szeretni, miközben fél éve még vajas kenyeret kent a Keletinél a bevándorlók között megbúvó terroristáknak is.



Mondanunk sem kell, hogy saját magáról a következőt írja a honlapon: fontos, okos. Javasoljuk bővíteni a leírást.

Tóth Richi, SZÉGYEN vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr868644066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása