SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Szimpla pelenkáról szóló cikk sem mehet ki kormányfikázás nélkül?

2015. április 07. - Tony DiNozzo

nt.jpg

Turbófokozaton az Index. Ha nincs tényfeltáró, oknyomozó cikk, akkor jöhet a kocsmaszint. Lassan tízből hat cikket képtelenség úgy elolvasni, hogy ne lenne benne valami olyan viccesnek vélt átkötés, töltelékkifejezés vagy szimplán csak erőltetett sunyi mondat, ami még távolról sem kapcsolódik az adott cikkhez. Az olvasónak az az érzése, mintha kötelező szerkesztői elvárás lenne azokat beleírni.

Az emelkedett újságírói stílusra mindig nagyon érzékeny Index újságírói választhatnák valami sokkal, de sokkal érdekesebb módszert a kormánykritikára, mert ez így nagyon uncsi már. Kezdjük egy friss, ropogós gyöngyszemmel. Alap, hogy nem jelenhet meg úgy cikk, hogy abban Orbán Viktor ne patásördögként szerepeljen, de az azért elég szomorú, hogy az index szerzője nincs tisztában a közjogi tisztségekkel. A cikkben szereplő Zeman Csehország államfője, ezért a címben „cseh Áder” lett volna a helyes kifejezés.

Vagy itt rövidke bejegyzés arról, hogy az arc kedvenc dél-olasz kisvárosában milyen gázul néz ki a térkő. És persze meg kell rögtön jegyezni, hogy milyen ótvar a Ferenciek-tere, amiért természetesen Rogán egykori polgármester tehet. Most komolyan azzal teszi magát nevetségesség valaki, hogy Lecce várost a kedvencének nevezi csak azért, hogy kitegyen egy képet onnan ürügyként, hogy fikázhassa Rogánt, az ügyeletes rosszfiút. De miért pont a Ferencieket, eddig a Dob utca volt a minden héten ótvar. Azt nem Rogán építtette.

Itt egy másik kb. fél másodperces keresés után. „3,4 milliárd forintot bukott egy keményen dolgozó kisember” cikk címe és pár bekezdése azt az egyszerű tényt turbósítja, hogy nem volt telitalálat az ötöslottón. Vagy a keményen öklöző kisembereket megemlítő öklözőzsír története.

Hajrá lányok, fiúk! Hátha kevesebben fogják olvasni a jó cikkeiteket. Böff-böff.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr487346740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása