SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

A CNN Röszkén forgatta az Ideglelés folytatását

2015. szeptember 10. - Tony DiNozzo

Több mint egy hete szerepel Magyarország a címlapokon és a vezető hírekben, nemcsak Európában, de a tengerentúlon is. A legnagyobb amerikai hírcsatorna, a CNN is beszámolt a Keletiben, a bicskei állomáson és a Röszkén történtekről. A csatorna szakmaisága, sajtóetikája az összes kapcsolás során azokban a kukákban landolt, ahová az éhező menekültek dobálták a bontatlan szendvicseiket. Az összes tudósításuk olyan, mintha azokat Helsinki Bizottság szakértői brigádja, a 444 stábja és a bekonyakozott Szanyi kapitány együtt szerkesztette volna.

A csatorna kiküldött tudósítónője, Arwa Damon az egyik röszkei kitörésről például így számolt be:

Kétségbeesett rohanás kezdődik, miután sikerült áttörniük a rendőri sorfalon. „Maradjunk együtt” – kiabálja egy férfi, miközben a kislányát fogva nekivágnak a kukoricamezőnek. (…) Kifulladva, kétségbeesetten szeretnének továbbmenni. Az emberek pánikhangulatban vannak, hiszen a rendőrök bármikor megjelenhetnek, és akár erőszakot alkalmazva szállíthatják vissza őket a táborba. A szirénákat már hallani a közelben, ami még gyorsabb futásra kényszeríti az embereket. Különösen azokat, akik gyerekekkel vannak, ők azok, akik leginkább küzdenek, hogy elmeneküljenek. A rendőrség közelít, ami arra kényszeríti a menekülteket, hogy szétváljanak. Két csoportban folytatják, a családok elveszítik egymást, de most nincs idő arra, hogy megálljanak.

A tudósítás ettől a ponttól úgy folytatódik, mintha épp az Ideglelés című film harmadik részét forgatták volna. A tudósító hölgy loholva fut a kukoricásban, a nemrég még a rendőrökön erőszakkal áttörő bevándorlók után, akikről olyan képet mutat, mintha az életüket kellene menteniük. Szó sem esik arról, hogy a magyar hatóságok nem jókedvükből viszik őket a regisztrációs pontra. Említés sincs uniós szabályokról, regisztrációról, ujjlenyomatvételről, amit egyébként Magyarország egy másik uniós tagország, egy bizonyos Görögország helyett végez el.

Érdemes megnézni a videót is.

 

Sőt a képsorokból egyenesen az derül ki, hogy a szerencsétlen menekült családoknak az életükért kell futniuk a magyar rendőrök elől. Mindezt úgy, hogy rendőreink hosszú hetek óta, végtelen türelemmel próbálják fenntartani a rendet, miközben a görög és macedón rendőrök véresre gumibotozzák a határon áttörőket. Ahogy egy szír férfi mondta az Indexnek: „Inkább tízezer magyar rendőr, mint egy görög.” A tények azonban láthatóan nem zavarják a CNN lihegő tudósítóját. A szinte alig affektáló nő talán azt hihette, élete tudósítását adja, kár, hogy az amerikai stúdióból senki nem szólt neki, hogy ez most nem az öbölháború élő kapcsolása, mert így folytatja:

Fiatalok, öregek, szülők és családok mind áttörtek, és most a rendőrség üldözi őket keresztül a kukoricáson. Körülbelül fél órával ezelőtt indultak, köztük olyanok, akik a gyermekeiket cipelik, van néhány idős is a tömegben. Ezek az emberek jelenleg szó szerint az életükért futnak.

A túrosítást annyira túltolták, hogy azt még a nézőik sem kajálják meg. Amerikai kommentezők tucatjai szólnak így a CNN facebook oldalán:

„Ez elfogadhatatlan! Semmilyen veszély nem fenyegeti őket Szerbiában, a magyar határ megsértése bűncselekmény.”

„Az életükért futnak? Magyarország talán lövi őket?”

„Ha lemondanak a határaik védelméről, akkor hány ISIS terrorista fog a tömeggel együtt érkezni? Szerintem hamarosan megtudjuk.”

Az amerikai hírcsatornának sikerült még a hazai ballib média hazugságait is felülmúlnia, bár ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor azt mondhatnák, valahol azon a polcon vannak, ahol a libererális kurucinfo 444. Szégyen vagy, CNN!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr37775700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.09.12. 01:42:20

nem baj, legalább elriaszt néhány potenciális migránst
süti beállítások módosítása