SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Dercsényi Dávid: az újságíró, aki nem olvassa saját lapját

2015. március 11. - Tony DiNozzo

hvg.jpgA magyar külügyi újságíró sajátossága, hogy nem beszél nyelveket, de legalább nem is néz utána a dolgoknak. Most a hvg.hu Dercsényi Dávidja akarta bebizonyítani, hogy Orbán „csúsztatott picit”. A régi HVG emlékéhez is méltatlan az, hogy firkászuk ilyen sötét legyen. Dercsényi a saját portáljuk által is lehozott hírt nevezi csúsztatásnak.

A hvg.hu Dercsényi Dávid nevű, méltán ismeretlen szerzője elment Orbán agytágítására a külügyminisztériumba. Talált néhány ellentmondást az előadásban, ezeket kb. jól le is írta. Valami megmagyarázhatatlan okból azonban Dercsényi úgy döntött, hogy Orbánt nem elég ellentmondásosnak nevezni, hanem a csúsztatás vádjával is illetni kell. Ezért hát leírta a következőt:

„Európa megpróbálja elszigetelni Putyint – erre mondja Orbán, most nincs itt az értelmiségi dörzsöltség ideje. és hogy balekok voltunk az orosz embargó kezelésénél, mivel más országok pl. Olaszország kikerülte – egymilliárd dolláros befektetési alapot hozott tető alá az oroszokkal. Mondjuk Orbán példája rossz, mert előbbiről a 2013. november 25-i Reuters-hír számol be, míg az orosz szankciók a Krím-félsziget annektálásával, 2014. március 18-ával datálódnak. >>Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek<<, utalt Orbán arra, hogy az olasz út számunkra nem járható - de úgy tűnik, Olaszországnak sem.”

Idézet vége. Na, most röviden az van, hogy sajnos Dercsényi ennek kurvára nem nézett utána. Különben megtalálta volna az MTI hírét öt nappal ezelőtt, a saját portálján. Mert mit is írt a hvg.hu – egyébként itt dolgozik Dercsényi, aki ezek szerint a saját portálját sem olvassa – öt nappal ezelőtt?

„Putyin bejelentette, hogy az Orosz Közvetlen Befektetési Alap és olasz partnere 1 milliárd dolláros (mintegy 278 milliárd forint) orosz-olasz alapot hoz létre a befektetések ösztönzésére egymás országaiban.” Bővebben itt.

Még egyszer: a hvg.hu szerzője annyira hülye, hogy a portálja által is lehozott, Orbán által bemondott hírt „csúsztatásnak” nevezi. Annak, aki nem hisz az MTI hírének, annak itt van a google, és ugyanezen cég fordítóprogramja, a google translate nevű csodálatos masina segítségével megtalált hír, egy olasz újságíró twitterén. Dercsényi nem olvassa saját munkahelye írásait, ráadásul nem nézett utána a hírnek saját portáján, hanem inkább nagymenőként a Reuters alapján akart cáfolni. Olaszok, oroszok, megállapodás, az idetévedő olvasónak jó lesz. Kicsit orra bukott az arc.

Vajon van ennek a hírportálnak szerkesztője? Mert az látszik, hogy van nekik egy felszínes, cserébe érthetetlenül nagypofájú, buta, az olvasói iránti alázatot hírből sem ismerő szerzőjük. Dercsényi egyébként korábban a Hír 24-nél, és az állítólag minőségi MANCS-nál írta tele a magyar újságírás aranylapjait. Azt nem lehet tudni, hogy ezekről a helyekről kikúrták, és így kukázta elő a nagy múlttal, de szerény jelennel bíró netes lap, vagy egy újabb zseniálisnak hitt igazolást láthatunk a Montevideo utca blokkjai között. A HVG-nek mindenesetre továbbra is megvan a maga BAJA.

Dercsényi Dávid a „Dicsérve szidott Orbán, és csúsztatott picit” című írásával, mellyel megtévesztette olvasóit, kiérdemelte tömör ítéletünket:

SZÉGYEN VAGY!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr807259043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása