SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Átveri olvasóit a BBC: migráns gyerekek fotóival manipulálnak

2015. szeptember 23. - Tony DiNozzo

bbc_2.pngA migránsválság kapcsán már írtunk arról, hogy a CNN mennyire átesett a ló túloldalára, amikor Röszkénél életükért futó migránsokról tudósított. Egy a napokban készült kutatásból pedig az derült ki, hogy a BBC bevándorló gyerekek fotóival manipulál.

A Breitbart London elemzése szerint a BBC honlapján a migrációval kapcsolatos 200 kép vizsgálata után arra jutottak, hogy a képek 53 százalékán szerepel gyerek, 36 százalékán férfi és 10 százalékán nő. Az UNHCR, vagyis az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala szerint a valóságban a bevándorlók 72 százaléka férfi, 13 százaléka nő, a gyerekek száma pedig csupán 15 százalék.

Nem meglepő tehát, ha a BBC olvasói és nézői azt feltételezhetik, hogy hatalmas számban vannak gyerekek a bevándorlók között. Téves kép alakul ki az olvasókban a férfiak számáról is, hiszen bár a valóságban arányuk közel háromnegyed, a BBC képein ehhez képest alig több mint egyharmad.

Úgy tűnik, éppen széthullóban van mindaz, amit gyakran emlegetnek BBC-sztenderdként idehaza is: a semlegesség, a pontosság, vagy az egyensúly patikamérlegen tartása. Mert ugyan kinek ne esne meg a szíve a csillogó szemű migráns gyerekeken? De a BBC a tényeket elferdítve azt a látszatot kelti, hogy túlnyomó többségben családok és gyermekek érkeznek a bevándorlók között. A valóság ezzel szemben pedig az, hogy több mint 70 százalékuk életerős férfi. Így ez már nem csak a manipuláció, de a hírhamisítás fogalmát is kimeríti.

Szégyen vagy, BBC!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr357811264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása