SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Hír24: rémhírkeltés és funkcionális analfabetizmus

2015. május 05. - Tony DiNozzo

hir24.png

Nagy örömmel köszönthetjük az újságírók süllyedő hajóján a Hír24 csapatát is, akik kicsit túltolták az Andrássy –szobor felállításáról szóló rémhírkeltést. 

Nem túl nagy meglepetésünkre a balos sajtó most azt próbálja meg elhitetni a magyar néppel, hogy a Kossuth tér már annyira ciki, hogy a szobor felállítását az éjszaka leple alatt kell véghezvinni.  Példa:

nepszava.png

Nem tudom, járt-e valaki mostanában a Kossuth téren, érdemes rápillantani. Egy biztos: határozottan jól áll neki a letisztultság, hogy nincsenek parkoló autók, kordonok vagy láncok mellett mászkáló turisták. De ez most mindegy is. A rémhírekkel ellentétben a szobor felállítása egyébként a cikk írásakor még tartott.

Rendkívül kínos továbbá, hogy a Hír24 testületileg nem bírta eldönteni, hogyan írjuk helyesen: Kossuth tér. Azon pedig, hogy magyar szavak jelentésével nincsenek tisztában, ezek után nem is csodálkozunk. A „század elei” helyett „század eleji”-t akartak ők írni, és valószínűleg nem a honfoglaló magyarokra gondoltak (eleink). Vagy csak simán összekeverték a századelővel. Javasoljuk – a Magyar Helyesírási Szótár mellett – néhány század eleji könyv forgatását, ugyanis ezek a hibák sok-sok olvasással maguktól eltűnnek.

Hír24, SZÉGYEN VAGY! 

U.I.: Egyébként gróf Andrássy Gyuláról hallottatok már? 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr587431964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása