SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Vitatható szerződések a Blikk volt főszerkesztőjénél?

2015. május 20. - Tony DiNozzo

imag2472.jpg

Bulvárvizekre evezünk. Olybá tűnik, hogy a hazai bulvárlapok szeretnek munkaszerződésekkel trükközőket és cserbenhagyásos gázolókat vezető pozícióban foglalkoztatni. A Bors hétvégi számában Pallagi Ferencre bukkantunk, aki Stohl Buci elkozsósodott képe mellett osztja az észt sértődötten.

 

Pallagi Ferenc jelenleg a Bors főszerkesztője.

Pallagi Ferenc korábban a Blikk főszerkesztője volt. Murányi, a későbbi főszerkesztő leleplező könyvében azt írta róla: „Pallagi úgy mondott fel, hogy tudomásom szerint nem volt írásbeli szerződése. Minden évben megállapodott az ügyvezetővel a következő évi feltételekről, megkapta a bónuszát, a fizetésemelést, de nem volt papír. Így szép nyugodtan ki tudott sétálni az ajtón.”

Pallagi Ferenc egyébként korábban a Nap-kelte műsorvezetője volt, de dolgozott a Népszavánál, és írt a Kádár-rendszer bulvárlapjába, az Esti Hírlapba is.

Kérdés, hogy ha Pallaginak nem volt munkaszerződése, hogyan fizetett adót. Könnyen lehet, hogy úgy dolgozott, mint Murányi. Utóbbit idézzük a saját szerződéséről „(…) két szerződésem volt: egy munkaszerződés a minimálbérről és egy vállalkozói, amit az úgynevezett garantált honorként, számla ellenében kaptam meg. A kettő aránya egy a tízhez (…).

Tehát az az ember, aki nap mint nap azon ügyködik, hogy a lehető legpitiánerebb dolgokból is felfújt lufit csináljon, havi több százezer forintot tett nyugodt szívvel zsebre minden hónapban. Majd átült szépen a Bors bársonyszékébe, és most komcsizik.

A legröhejesebb az egészben, hogy az úriember még ennyi év után sem tanult meg helyesen írni, vagy számadatokat bemutatni. Azt írja: „(…) botladozva ugyan, de a gazdaság is teljesít. A nemzeti össztermék 3 százalék fölött, az infláció 1 százalék alatt, a költségvetési hiány rendben (…)”. Ezzel a baj csak az, hogy nem a GDP van 3 százalék fölött (ez értelmezhetetlen), hanem annak a növekedése. 

Kedves Pallagi Úr! Vajon az Ön által csókosok országának nevezett országban egy ilyen munkakörben írásos munkaszerződés nélkül dolgozni ér? Jó lenne látni azt a Bors főszerkesztői kinevezést!

Blikk, Bors, Pallagi, szégyen vagytok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr377475158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása