SZÉGYEN VAGY!

SZÉGYEN VAGY!

Politikai céllal hazudozik a magyar sajtó?

2015. március 13. - Tony DiNozzo

tb.jpg

Elég sok olyan téma van ma napirenden, amellyel hatásosan, sőt jogosan lehet ütni a kormányt. Az elnyomott magyar médiának úgy látszik ez nem elég, és álhírgyártásba kezdett, vagy legalábbis tudatosan terjeszt ellenőrizetlen információkat.

Thüringer Barbarának például sikerült kritikátlanul hírt adnia egy Jövő Generációja Egyesület nevű kamu szervezet kamu közleményéről egyenesen a Facebookról. Ebben olyan nonszensz követelések vannak, hogy a Váci Madách Imre Gimnázium „diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem”. Értjük mi, hogy a balliberális újságírókat fűti a vágy, hogy minden lehetséges módszerrel megpróbálják lejáratni a jobboldalt és a CÖF-öt, de azért mégis: tényleg nem számít semmiféle újságírói norma és etika? Kedves Barbara! Miután több százezren elolvasták és ötezer-ötszázan megosztották a cikketeket, nem kellene azt is kiemelni az Indexen, hogy álhírt közöltetek? A cikk alján persze két sorban feltüntettétek a CÖF elhatárolódását is, de az ilyenkor már nem számít, a kívánt hatást elértétek, ugye. Azt fel sem soroljuk, hogy a Népszavától a Heti Válaszon keresztül a Propellerig hány színvonalas médiatermék vette át kritikátlanul a hírt.

Az Origo tudta meg, hogy az egész egy médiahack. A portálnak Egres Béla – az egyik állítólagos aláíró – elmondta, hogy visszaéltek a nevével, nem tud ilyen egyesület létezéséről, és semmi köze nincs hozzá.

Kedves Barbara, mi ebből a tanulság? Az, hogy méltó helyed van blogunkon: SZÉGYEN VAGY!

Ui. A magyar sajtó és a magyar közélet színvonalát jól jelzi, hogy sokan erőszaknak, kényszerítésnek próbálják beállítani a középiskolás tanulók meghívását a központi megemlékezésre a nemzeti ünnep alkalmából. A KLIK levele közben így fogalmaz: „megemlékezésre invitáljuk az Önök intézményében tanuló diákokat”. Hátborzongatóan fenyegető ez a hangnem, tényleg „rettegésre” ad okot. Elgondolkodtató az is, hogy a sajtó minden nemzeti ünnepünk előtt eljátssza azt, hogy botránykeltő álhíreket gyárt. Ezt nevezzük az újságírás legaljának.






A bejegyzés trackback címe:

https://szegyenvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr547265617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandosz 2018.11.12. 20:14:17

Ez az index. Az újságírás legalja, szégyene. Emellett sixx mindenkit kitilt a hozzászólók közül, aki folyamatos hazugságait leleplezi.
süti beállítások módosítása